Selecteer een pagina

CCCE Editie 2019

De Cold Classic Car Experience van 2019 start op zondag 3 maart en op zaterdag 9 maart 2019 komen we weer terug. Voor de tussenliggende dagen hebben we een geweldige uitdaging voorbereid!
De eerste uitdaging is dat je met een auto meedoet die ouder is dan 30 jaar. Wij zorgen voor technische ondersteuning onderweg, zodat kleine problemen niet meteen het einde van een toffe week hoeven te beteken.

Met maximaal 20 teams gaan we de eerste dag naar Kiel en stappen we op de boot naar Gotenburg in Zweden. Daar zijn we dan op maandag en start het echte werk. Via de mooiste wegen -waarvan we redelijkerwijs mogen aannemen dat er een lekker pak sneeuw op ligt- gaan we via plaatsen als Dal, Geilo, Tonsberg, Notodden en Tonsberg, om vervolgens in Oslo weer op de boot naar Kiel te stappen. Op zaterdag 9 maart doen we ergens in Duitsland nog even gezamenlijk een ‘bakkie’, waarna de teams zelf hun weg naar huis zoeken.

Wat mag je dan onderweg verwachten?
Een erg goede sfeer, geen race of rally, het gaat om de beleving en ook een keer uitstappen om te zien waar je nou eigenlijk bent. Het gaat wel om uitdagende routes die best wat van mens en machine vragen. Onderweg trakteren Zweden en Noorwegen je op fantastische uitzichten en een ervaring die je bij zal blijven. Het gaat echt om het rijden over de kleinere wegen, en dat betekent niet veel kilometers per dag, maar je bent er wel een volle dag druk mee!

Daarnaast krijg je per dag een aantal opdrachten om uit te voeren. Dat kan van alles zijn, afgelopen jaar hebben we mensen in trouwjurken gezien en hebben de deelnemers Noors gepraat tegen een strenge Noorse jury. Degene die het beste de opdrachten volbrengt krijgt de meeste punten en heeft daarmee de eer de winnaar te worden van de CCCE 2019. Nu kunnen we wel uit ervaring vertellen dat het uitrijden van de CCCE ook echt (en terecht) als winnen voelt!

CRWE0323-pb_20120215D300-0010
Uitdagende route's
pb_20130130D300-0068h
Creatief met opdrachten
pb_20140214D300-5508
Hotels worden geregeld
CCCE2018-WebBG-006
Overweldigende landschappen
CCCE2018-Webslide-102
Winnaars CCCE2018
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

De hotels en overtochten boekt de organisatie van tevoren. Op die manier is het voordeliger dan dat iedereen dat zelf moet doen en slaapt de hele ploeg in hetzelfde hotel. Daardoor heb je dus alle gelegenheid om ’s avonds de ervaringen van die dag te delen met de andere deelnemers. De ervaring leert dat er veel te bespreken valt.

Zo’n tochtje is niet gratis natuurlijk. De inschrijving kost €275,- voor 2 personen. Voor de overtochten en de hotels komt daar dan nog ongeveer 1400 euro bij per team van 2 personen. Uiteraard mag je met meer dan 2 personen deelnemen, de totale teamprijs zal hierop worden aangepast.

Jouw “CLASSIC”

Ok, hij moet 30 jaar oud zijn op 3 maart 2019, maar verder???

Die regel hanteren we streng, het is de basis van de CCCE. We zoeken geen perfecte oldtimers van onschatbare waarde. Het zou zonde zijn als daar iets mee mis gaat. We zoeken meer de auto’s die het straatbeeld 30 / 40 jaar geleden bepaalden. Ook zoeken we niet naar dikke motoren en zo. Gewone, maar oude auto’s dus. Met dergelijke voertuigen is het dan ook een echte uitdaging om deze tocht te volbrengen.

CRWE0323-pb_20120215D300-0010
3 x classic
CCCE2018-Webslide-052.jpg
Banaan op wielen
CCCE2018-Webslide-024.jpg
Capri-snow
CCCE2018-Webslide-045.jpg
Wat lampjes meer, 'n streepje extra...
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Uiteraard is het wel de bedoeling dat je Classic in een gezonde en veilige staat verkeert. Het kan helemaal geen kwaad als dat dan ook van tevoren goed getest is. Ook dien je goede winterbanden om de wielen te hebben en heb je passende sneeuwkettingen aan boord. Uiteraard zit er voldoende APK op. We raden ook aan wat extra lichten op de voorkant te monteren, het kan echt donker zijn in de Zweedse en Noorse nachten. Als je mee gaat doen hebben we nog veel meer tips, maar dat komt dan wel.

Het is niet nodig om je Classic te pimpen, maar het mag natuurlijk wel, toetertje er bij, streepje er op, je weet wel.