Selecteer een pagina

CCCE editie 2018

In 2018 werd de CCCE van zondag 4 tot zaterdag 10 maart verreden.
De start was in Nieuwediep op de grens van Groningen en Drenthe om op de eerste dag naar Kiel (D) te rijden en daar op de boot te stappen naar Gotenburg (S). Dit was uiteraard niet de meest uitdagende route, maar wel erg gezellig op de boot!

 

Het echte werk startte in Gotenburg, waar we via een mooie slinger door Zweden naar Drammen in Noorwegen reden. Meteen voor een aantal deelnemers de eerste kennismaking met  heuvelachtig en erg glad landschap. Daarbij waren er ook de eerste opdrachten te voldoen, zo moest je er voor zorgen dat je met je auto in de showroom van het merk dat je rijdt mocht staan. Dit lukte bij de meeste teams!

 

De tweede dag door naar Odda, via grote hoogten en smalle wegen. Serieus glibber en glijwerk waarbij regelmatig even naar sneeuwkettingen werd gegrepen. In de opdrachten sfeer was er de uitdaging om een zin vloeiend Noors uit je mond te krijgen, zodat een echte Noor kon bepalen wie dat het beste deed. De echte Noor hadden wij in de persoon van Thord Paulsen -van het National Geographic programma “Ice Road Rescue”-  Het was tevens een mooie kans om eens in ‘zijn’ werkplaats rond te kijken.

 

De derde dag ging naar Geilo, dat ligt niet zover van Odda, dus dat gaf de mogelijkheid om een rondje fjorden te doen als je er dan toch bent en te genieten van het woest mooie landschap van het zuidwesten van Noorwegen in de winter. Daarna door naar Geilo, wat een wintersportgebied is en dus op voldoende hoogte ligt. Een behoorlijke klim dus waarbij je uiteindelijk door een boomloze vlakte rijdt met stuifsneeuw en heel veel wit! Best een uitdagende klim voor de meeste voertuigen, maar iedereen kwam boven!  In de opdrachten zat dit keer een mooie knutsel uitdaging: het uitknippen van de provincies van Noorwegen en daar dan ook een kloppende kaart van Noorwegen van maken.
De vierde dag ging naar Gjøvik, Ook hier weer veel mooie kleine wegen met heel veel sneeuw en gladdigheid. Een mooie dag sturen door een fabelachtig mooi land. Dit was een dag waarop het technische team veel werk had aan een defect geraakte radiateur van een Renault R4F6. Maar na veel TLC heeft deze het uitgehouden tot hij weer thuis was!

 

De vijfde dag voerde alweer naar Oslo waar men al op tijd de boot op moest naar Kiel. Een goede 20 uur varen met een flinke boot! Dit was een korte trip, waarbij ook weer te kiezen viel voor een iets uitdagender route dan alleen de snelweg. Op de boot is de prijsuitreiking gedaan. Winnaar was het team dat de opdrachten het beste had gedaan. Ook was er de Tofste Team Prijs, en een troostprijs voor het laagst geëindigde team: de rode lantaarn.

In deze ongedwongen sfeer en met deze ervaringen in het achterhoofd is er dan ook door de organisatie besloten dit in 2019 nog maar eens dunnetjes over te doen. Uiteraard weer kleinschalig en met dezelfde sfeer elementen!

Globale route CCCE 2018